Jak chutnají brouci
On-line škola SYPO
Čokoládový muffin s moučným červem, tvarohový řez s kobylkou, červí salátek. Zdá se vám to poněkud neatraktivní? Opak je pravdou!
Jídelníček Čechů zažívá v posledním období mnoho změn a ve využití netradičních potravin doslova revoluci. Jedlý hmyz se od roku 2018 stává i po právní stránce novou potravinou a řadí se mezi hospodářská zvířata. Potemník moučný, potemník brazilský nebo cvrček stepní poskytuje zajímavé vlastnosti nejen z nutričního hlediska, ale také po senzorické stránce. V rámci přednášky se dozvíte, které druhy hmyzu jsou vhodné ke konzumaci, bavit se budeme o jejich nutričních hodnotách a termické úpravě.
Číslo webináře21-47-11-OD-PrBio-OSS-04 kód programuV34 |
|
Garant
SYPO Webináře |
|
Druh vzdělávání
|
Typ webináře
|
Datum konání
listopad 2021 - červen 2023
Cena
0,-Kč
|
|
||||
|
|
||||
|
|