Neexistuje zdravá a nezdravá potravina, ale jen zdravé a nezdravé stravování

On-line škola SYPO

Už jste to sice mnohokrát slyšeli, možná se tím i řídíte, ale jste si skutečně jistí, že je to či ono v rámci stravování pro Vás zdravé? V tomto webináři se dozvíte aktuální informace o potravinách, jejich působení na zdraví člověka a aktuální doporučení pro Vaši výživu.
Na co se můžete těšit? Máme pro Vás připravena témata jako jsou mýty o jídle, démonizace potravin nebo problematika nových potravin. Dále informace o živinách, potravinové pyramidě, civilizačních nemocech i návod, jak si vyrobit zdravou svačinku.
1. Všeho s mírou aneb zlatá střední cesta – informace o malnutrici
2. Potraviny jako dobrý sluha, ale zlý pán – potravinová pyramida
3. Zdraví ukryté v potravinách – informace o živinách a výživě člověka. Je lepší částečně nebo plně ztužený tuk? Je vhodná keto dieta a raw strava? Mýty a démonizace potravin
4. Potravina jako lék – Francouzský paradox, civilizační nemoci, je cholesterol skutečně nebezpečný?
5. Co je na talíři, to je pro mne - návrh a příprava rychlé a zdravé svačinky, nejen párek se dá rychle připravit
6. Hrátky s potravinami – návrh na krátkou analýzu potravin


Číslo webináře

22-47-11-OD-PrBio-OSS-01

kód programu

Q90

Garant

SYPO Webináře


Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Druh vzdělávání
  • Projekty
Typ webináře
  • Oborové didaktiky
Datum konání

červenec 2022 - červen 2023

Cena

0,-Kč

icon map pin

Typ akce

Webinář

icon map pin

Počet hodin

1

icon map pin

Lektoři
  • Ing. et Ing. Anna Adámková
  • Ph.D.;Ing. Martin Adámek
  • Ph.D.

icon map pin

Záznam

Odkaz na webinář

icon map pin

MAX účastníků

10000

icon map pin

Cílová skupina

učitelé 2. stupně ZŠ, učitelé gymnázií, učitelé SOŠ a SOU

Na tento webinář se již nelze hlásit, níže můžete přes odkaz zhlédnout záznam.